Hallo allemaal, we zitten gezellig zonder water te zitten. Door werkzaamheden aan de boulevard is er een hoofdleiding van het water geraakt en heeft het waterbedrijf besloten om het water in de gehele wijk af te sluiten. Geen idee hoelang dat gaat duren natuurlijk, want hoe snel dicht je zo'n leidinkje weer ? (technisch kijkende smiley) De Rozer zal er ook wel last van hebben straks, de vaatwasmachine die niks kan doen, nou ja herrie maken misschien, maar niet meer de afwas. Het koffiezetapparaat is afhankelijk van z'n wateraanvoer. Geen idee of de steamer ook water nodig heeft. (hulpeloos kijkende kok smiley)
En elke keer bij dit soort dingen merk je dat de moderne mens enorm afhankelijk is van een hoop dingen. Valt de stroom uit dan kan de moderne mens eigenlijk helemaal niks meer, want bijna alles gaat op stroom. Valt het water weg dan lijden we bij wijze van spreken na een uur al dorst. Valt de verwarming in de winter uit dan is alles bevroren. We hebben ons eigenlijk erg afhankelijk gemaakt van een hoop dingen.

Hier vragen we ons hopeloos af, wanneer het water het weer doet, in de arme landen slaan ze maar weer ergens een waterput aan, omdat het water het altijd niet doet. (neger smiley met emmertje water) Op dit soort momenten zie je pas hoe verwent wij eigenlijk zijn. Niet dat ik nu een euro extra in zo'n collectebus voor arme landen doe hoor, ik spreek alleen mijn bevindingen uit.

Wat ze aan het doen zijn op de boulevard ? Ze gaan de hele duinrand opspuiten, dan zijn we nog beter beschermt tegen de zee als de Noordpool gaat smelten. Ik denk dat de waterleiding verlegd moet worden ofzo, anders gaat ie straks door het nieuwe duin. We krijgen een hele nieuwe boulevard. Stel dat het een gezellige boulevard wordt met winkeltjes en strandtentjes, zou mooi zijn voor het toerisme, maar ja dan zouden ze voor zo'n nieuwe boulevard ook de zondagsrust moeten afschaffen. Want het is eigenlijk wel belachelijk dat voor een toeristisch plaatsje als Katwijk aan Zee, op zondag alles dicht is. Maar goed dat zal wel zo blijven aangezien Katwijk een zeer gelovig dorp is.

Hier op het Zeehos ligt ook alles open, ze zijn het nieuwe grote Zeehosplein aan het aanleggen. Dus eerst moeten er allerlei kabels in de grond en glasvezel, want Katwijk krijgt glasvezel. Wat je eraan hebt mag Joost weten, maar we krijgen het. Ik ben er eigenlijk ook niet nieuwsgierig naar, naar dat glasvezel. In Radar en kassa zijn zat items geweest waarin verteld werd dat het allemaal heel mooi klinkt de reclames, maar dat je er eigenlijk niks mee opschiet. En zolang KPN, mijn provider niet zegt, "Meneer de Bruin, het is beter dat u ook overstapt op glasvezel", laat ik het maar voor wat het is. Maar het is wel een zooitje hoor op het terrein. T'is enkel zand en stof en daar tussenin ploeteren mannetjes met graafmachines en draden en bedrading. De nieuwe weg wordt gelegd richting de rotonde op de Parklaan. Geen idee hoe het moet gaan worden, maar ze zijn wel hard bezig. En tussen al die puinhoop door, rijden wij met onze rolstoelen en scootmobielen, via noodweggetjes van en naar de Rozer.  (over heuvels rijdende en in een rolstoel zittende smiley)

Het eindplaatje moet in september klaar zijn. We zijn benieuwd.
Dit was het weer voor vandaag, fijne avond, eet smakelijk straks en tot sinassssssssssssssssss !!!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschuwing geen blog voor kinderen !!!

Even

Het Haga ziekenhuis