Acht en een half miljoen voor Nepal

Goeiemorgen meneertje Rutte en goeiemorgen meneertje Samson !! Hebben jullie het blijde nieuws al gehoord ?? Jullie mogen nog meer gaan bezuinigen want er is nog geld genoeg onder de Nederlanders. Ze hebben gisteravond zo'n acht en een half miljoen eurootjes op tafel gelegd voor de rampenbestrijding in Nepal.

En maar schelden dat de zorgpremies zo hoog zijn, dat de AOW zo laag is, dat er zoveel mensen in de rij staan voor de voedselbank. We komen zoveel geld te kort volgens de klagers. Maar gisteren hebben ze laten zien dat de eigen bijdrage in de zorg makkelijk naar zevenhonderdvijftig euro kan. We hebben immers nog genoeg in potjes en sokken zitten. Dat klagen is gewoon maar uiterlijke schijn.

Wie er gisteravond al heel blij was, was de directeur van het Rode Kruis. Die had eerder op de dag al laten weten dat van elke gegeven euro er tien cent naar zogenaamde administratiekosten gaan, dus die stond zich al helemaal rijk te rekenen toen hij het bedrag van acht en een half miljoen euro hoorde. Die zit nu echt niet aan een ontbijtje maar staat vast bij een dealer een of twee leuke autootjes uit te zoeken. Lederen bekleding, alles erop en alles er aan, geen probleem hoor, meneer heeft toch eventjes geld zat.

Je zou de rente van dat giro 555 maar krijgen, er staat nog zoveel ton op van Haïtie ook, want het uitdelen van dat geld aan organisaties die moesten helpen verliep niet al te vlotjes. Ik ben wel nieuwsgierig wat daar in totaal voor een bedrag op staat. Want zodra er een ramp is, maar ook voor oorlogsgeweld staat die rekening open.  Maar dat zal wel angstvallig geheim gehouden worden. Het zal me eigenlijk niet eens verbazen als dat giro nummer 555 het giro nummer is van de Staatskas. Soort verkapte belasting of eigen bijdrage van de Nederlanders, in de veronderstelling dat ze iets goed doen voor de rampgebieden.

Want ja, Nederlanders klagen graag en geven braaf. Bij elke actie trekken ze gul hun beursjes weer open en storten ze alles wat ze zogenaamd niet hebben in de collectebusjes. Ik vraag me af wanneer er een inzamelingsactie komt voor de aardbevingsslachtoffers in Groningen. Want die hebben toch ook heel wat te lijden gehad. Zouden we dan ook acht en een half miljoen ophalen of halen we niet eens de acht en half duizend ??

Ik verheug me al op Prinsjesdag, ben benieuwd hoeveel we nu weer gaan bezuinigen... en terecht we hebben nog meer dan genoeg.

Volgende keer weer meer van hetzelfde ................ Latersss !!!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschuwing geen blog voor kinderen !!!

Even

Het Haga ziekenhuis