Zweefmoment

We hebben het gehad over al die vogeltjes hier. 's Morgens en overdag maken die meeuwen best een hoop herrie, zijn ze druk en irritant bezig. Maar 's avonds zijn ze rustigjes. dan zie je ze in grote groepen glijden op de wind. De ene zweefmoment na de andere. Met de vleugels bijna onbeweeglijk gespreid, zweven ze door de lucht. Best een mooi gezicht om naar te kijken. Dan zoeken ze zeker een slaapplek want je ziet ze dan langzaam een voor een verdwijnen. Af en toe roept er nog eentje naar de anderen waar hij/zij is, maar daarna zijn ze stil.

Het zweefmoment is ontstaan als woord tijdens de Olympische Spelen, toen "vallende vriend" en ik nog onze commentaar mochten en konden geven bij de tv in de Rozer. Als zo'n paard over de hekjes en muurtjes zweefde, zonder ook maar iets te raken dan had hij prachtige zweefmomenten. Het leukste bleef echter als het paard halve hekjes en muurtjes meenam en de berijder hele slechte score kreeg. Ebke Zonderland die had ook prachtige zweefmomenten, dat was dan ook wel echt goud waard ja.

Bij de Apollo in Slagharen beleef je ook een geweldig zweefmoment. Als je stoeltje op het hoogste punt is en je zweeft langs de grote groene bol. Elke zweefmolen kent het begrip zweefmoment. Maar de een gaat hoger dan de ander. Eigenlijk zijn zweefmolens de enige met een zweefmoment, hoewel sommige gevoelens in andere attracties er wel op lijken. Denk maar als een schommelschip z'n hoogste punt bereikt heeft. Alleen is dat moment dan te kort om zweefmoment te heten.

De trapeze in het circus kent ook zweefmomenten, zwevend van de ene naar de andere schommel. Al dan niet met net. Al is een net veiliger als een zweefmoment een valmoment wordt.

Als je dronken of stoned bent dan zou je ook heel wat zweefmomenten kunnen beleven. Ligt eraan hoe ver weg je bent. Helemaal alleen zonder hulpmiddelen zweven omdat je waarnemingen niet helemaal meer functioneren zoals ze behoren te doen. Het kan best prettig zijn. Teveel medicijnen kunnen zo'n zweefmoment ook opwekken alleen raad ik dat niemand aan.

Zo zijn we weer naar het einde van een blog gezweefd. Volgende keer weer meer (of minder)

Hastalapasta en tot sinassss !!!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschuwing geen blog voor kinderen !!!

Even

Het Haga ziekenhuis