Lego Digital Designer

Ik heb mijn hele leven al heel veel Lego gehad. Als kind had ik bijna alles van Lego Miniland en leek mijn kamer wel een Madurodam van Lego. Ik heb er heel vaak mee gespeeld, kon uren op de grond zitten bouwen en steentjes zoeken . Helaas heb ik het ook heel vaak weggedaan of moeten weg doen. Toen de grote hartoperatie kwam en we totaal geen idee hadden of die zou slagen, hebben we de hele Lego stad verkocht. Na de operatie zijn we weer van nul af aan begonnen tot we weer een heel Legoland hadden. Mijn neefje had net zoveel Lego als ik en toen hij dat weg deed, kwam alles naar mij, dus was mijn Legoland twee keer zo groot. Totdat ik op mezelf ging wonen, toen heb ik weer de hele handel weggedaan. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus kwamen er geleidelijk aan weer Legodoosjes. En dat groeide uit tot een dorpje. Totdat ik naar een andere woning ging in Den Haag. Een drie-kamer-flat voor mij alleen. Een kamer van zestien vierkante meter vol Lego was het resultaat. Treinen, vliegtuigen, schepen, huizen, straten en ga zo maar door, er was van alles.

En toen kwam de dag dat ik mocht logeren op het Zeehospitium (Herriehis). En dat ik er mocht gaan wonen. Toen moest ik weer al dat Lego weg doen, want de kamertjes daar op het Zeehos waren niet zo groot. En ook de Zeereepstraat, het huis is heerlijk hoor, maar echt ruimte heb je hier niet. Laat staan voor een hele stad.

Mijn broer had de ideale oplossing (net op het eindje dat ik nog in Den Haag woonde), een illrgaal gedownload spel van Lego. Nou ja een spel, een heus doe-het-zelf, maak je eigen Lego ontwerp spel. Lego Digital Designer.

Fantastisch !! Ik heb er al heel veel bestaande en zelf bedachte ontwerpen meegemaakt. Hele mappen vol afbeeldingen van de gemaakte modellen. Mochten ze mijn Google Cloud ooit kraken, dan worden ze overspoeld met Lego ontwerpen.

Maar ja, toen raakte de computer op en was de cd schijf met het spel kwijt. Dikke schrik natuurlijk. Zouden we het spel ooit weer op de nieuwe pc kunnen krijgen ? Mijn computerhulpen hebben zich er vaak over gebogen en hun hersentjes pijn gedacht. Totdat een slimmerik ging zoeken in de appstore. En wat stond daar.... juist !! Gratis te downloaden, Lego Digital Designer !! Het grote bouwfeest kon weer beginnen. En nu ik de pc nog geen jaar heb en dus ook de Disigner, heb ik al drieƫnvijftig modellen gemaakt. Van de Coca Cola Truck's tot de Intocht van Sint Nicolaas, van een Raffinaderij tot huisjes in de bergen, stations en spoorwegovergangen.

Het enige jammere is dat je de modellen nooit in echt Lego zou zien, met echte Legoblokjes.En dat je de verschillende modellen niet bij elkaar kunt voegen, zodat er een hele stad ontstaat. Maar voor mensen met weinig ruimte is dit wel een hele uitkomst. Ik raad het ook iedereen aan die van bouwen houdt.

Volgende keer weer meer (zwaaiende Lego-smiley)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschuwing geen blog voor kinderen !!!

Even

Het Haga ziekenhuis