De (nieuwe) Rozerkliek.

Bij de herinneringen op Facebook, zat vandaag als herinnering een blog over de Rozerkliek in 2013.De Rozerkliek had een reputatie van onderdrukking en uitsluiting. De Kliek bepaalde wie er wel en wie beslist niet welkom was in de Rozer. Soort terreurgroepje dus. Ik zat ook bij die Kliek. We waren nog net niet geradicaliseerd. 
In die oude blog vroeg ik me af hoe het in de nieuwe Rozer zou worden. De Rozer waar we nu ondertussen al zo'n vier jaar komen.

Ik merk dat er in de huidige Rozer toch ook wel weer een Kliek is. En volgens mij wordt er heus nog wel bepaald wie er wel en wie er niet welkom is. Alleen is het kleinschaliger, onderling zijn we het niet echt eens wie wel of niet welkom is. Want wie de ene niet mag, mag de ander dan weer wel. Al zijn we het over een paar medebewoners meer dan eens dat we die liever zien gaan dan komen. En de Kliek is niet echt meer een vast groepje. Het zijn meer de cliënten die uit gewoonte naar de Rozer komen. Want zo gezellig het was in de oude Rozer, zo sfeerloos en vervelend is het in de huidige Rozer. We blijven het een stationsrestaurant vinden, irriteren ons soms mateloos aan al die voorbij wandelende mensen. Echt rustig bar-hangen is er door de weeks niet bij door gejengel van kindertjes die naar de dokter of kinderpsycholoog moeten. Het re-integratie project is volledig mislukt, waar wij de cliënten van het Zeehos de dupe van zijn geworden. Zelfs de dromen en mooie toekomstbeelden van Hoofd Facilitair zijn volledig mislukt of al voor de uitvoering wegbezuinigd. Want er wordt meer weggehaald dan dat er iets prettigs wordt ondernomen om het geheel weer gezellig te maken. 

Toch hebben we een heel groot pluspunt en dat zijn de vrijdagavonden. Dan is het weer even ouderwets gezellig. Ook al is de Rozer om de week op vrijdagavond open, ze organiseren wel hele leuke dingen voor de cliënten. Echt alle lof voor de mensen die er altijd aan meewerken !! Tapas-avondjes, sjoelen en dartavonden, met kerst de kerstmarkt, kerstbrunch, Paasbrunch, high-tea avondjes/middagen. Alleen de discoavonden van D.J Dirk mogen ze permanent afschaffen. Ook de weekenden zijn gezellig en waarom ? Omdat je het geloop van al die mensen van buitenaf kwijt bent, omdat er geen artsen zijn en er geen fysiotherapie is en ook de apotheek gesloten is. Dan komt toch het oude knusse Rozergevoel terug. 

Ze hadden de huidige Rozer ook nooit mee moeten nemen naar de nieuwbouw als restaurantje in het gezondheidscentrum. Maar ja, de hoge heren van hogerhand hadden nu eenmaal die prestatiedrang hé, zij weten alles beter. L.C.R. en C.C.R. lulde met alles en iedereen mee, dus we moesten en zouden daar komen. En toen we er eindelijk zaten toen ondervond hogerhand meer nadelen dan voordelen, dus de winkel moest weg, de Rozer moest een vrijdagavond inleveren, want er kwamen te weinig mensen. De ochtend leverde een uur in, van negen naar tien uur open. En als ze vandaag iets bedenken waardoor ze nog meer op de Rozer kunnen besparen dan gaat hij morgen dicht. 

De eigenlijke Rozerkliek is hogerhand, zij bepalen wanneer we nog wel en wanneer we niet meer mogen komen. Ze hebben de onvoorwaardelijke steun van L.C.R en C.C.R, omdat die toch blindelings met alles instemmen. 

Volgende keer weer meer......... 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschuwing geen blog voor kinderen !!!

Even

Het Haga ziekenhuis