Zwarte Piet

Zo we worden er allemaal doodmoe van maar het zwarte pieten is weer begonnen en in een zodanige dusdanigheid dat zelfs de Verenigde Naties zich ermee bemoeien. Zwarte Piet is racistisch !! Nou en al zou hij dat zijn. Als we eerlijk na gaan denken weten we allemaal dat het een slaaf van Sinterklaas was. We weten allemaal dat Nederland groot geworden is door middel van slavenhandel. Vroeger was Zwarte Piet nog de Boeman die stoute en luie kinderen kwam straffen met de roe of een zakje zout of in het ergste geval het stoute kind in de zak stopte om mee te nemen naar Spanje. De verspieder van Sinterklaas die overal en altijd in de donkerste hoeken en gaten zat om te kijken of je wel braaf was.

Maar tijden veranderen en Zwarte Piet veranderde ook. Hij werd speelser, kindvriendelijker, de trouwe hulp van Sinterklaas. In het begin nog altijd gedwongen omdat de stoute kinderen die meegenomen waren in de zak naar Spanje, daar het Pietenvak moesten leren en het volgende jaar als hulpen mee naar Nederland moesten. Later mocht iedereen vrijwillig naar de Pietenschool of de Sint zocht je er speciaal voor uit. Zwarte Piet was geen slaaf meer en wordt allang niet meer gezien als slaaf. Helaas zijn de oeroude Sinterklaasliedjes nooit aangepast. "Zijn knecht staat te lachen" en "Wie stout is de roe".

"Ook al ben ik zwart als roet, ik meen het wel goed". En met dat roet kwam de nieuwe variant op Zwarte Piet, hij was niet zwart omdat hij slaaf is, maar omdat hij door schoorstenen moest. Schoorstenen zwart van kolengruis. En zo werden blanke Hollandse kinderen zwarter en zwarter tot ze een volwaardige Zwarte Piet werden. Nou moeten we met die Pietenschool wel uit gaan kijken dat de Verenigde Naties straks niet gaan roepen dat Sinterklaas ook nog aan kinderarbeid doet.

Zwarte Piet zou volgens andere verhalen weer voortkomen uit mythes en sagen. Zwart als Duivels die door het wit van het goede werden gedwongen tot het doen van goede daden. Maar eerlijk gezegd vind ik dat wel erg ver gezocht. Als je naar onze Surinaamse en Afrikaanse medemensen kijkt komen die overeenkomsten met Zwarte Piet veel meer over dan die van Duiveltjes. En nu voelen die Surinaamse en Afrikaanse medemensen zich nog altijd zwaar gediscrimineerd omdat Zwarte Piet hen steeds aan hun arme voorvaderen doet denken die gekweld en gebukt gingen onder de slavernij. Ondanks duizenden excusen, ondanks smartegeld, ze blijven zich gediscrimineerd voelen en willen wraak. Zwarte Piet mag niet meer zwart zijn of bruin. Iedere andere kleur maakt niet uit als het maar niet meer zwart of bruin is. En wij vertikken dat en terecht vind ik. Juist omdat de Zwarte Piet van nu niets meer met de Zwarte Piet van toen te maken heeft. De Sinterklaasliedjes, die zouden we kunnen aanpassen, die zijn toch te stoffig en er mag best iets nieuws komen.

En er zit nog iets bij waarom we niet willen veranderen. Nederland heeft al genoeg dingen toegegeven, heeft zich al genoeg aangepast aan de wensen van onze Medelanders. Alles kan en alles mag in Nederland en nu is het genoeg. Er is genoeg met ons gesold !! Nu willen we iets van onszelf voor onszelf houden. Op wat voor geschiedenis het ook gebouwd is. Het is van ons, wij zijn er gelukkig mee, dus hier mag niemand aankomen. Pas nu jezelf maar eens aan en laat ons onze gang gaan !! Ik denk dat Nederland zijn grens van tolerantie heeft bereikt, men gaat nu een stap te ver !! Men verlangt nu teveel van ons.

Zwarte Piet moet zeker blijven zoals hij is en komen er andere gekleurde pieten bij in de toekomst dan zullen ze heus welkom zijn, maar nu even niet. Voor nu is er even genoeg met ons gesold !!

Ik had een mooie blog aan iemand beloofd, maar die doe ik een volgend keer.
Laterssssssssssssss !!!

Reacties

  1. Het doet mij pijn in mijn hart, maar wat dit betreft ben ik het toch met je eens Rio. Ik vind de hele discussie over de pieten uberhaupt onzin (en wat heeft de fucking VN er nou weer mee te maken dat die zich geroepen voelen om zich er mee te gaan bemoeien). Iets is discriminatie op het moment dat het zo ervaren wordt, en volgens mij trekt niemand in Nederland trouwens een link tussen zwarte piet en zwart/bruine 'gewone' mensen (zwarte piet = de persoon die ons snoep brengt).

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Waarschuwing geen blog voor kinderen !!!

Even

Het Haga ziekenhuis