Afscheid van de Rozer.

Morgenavond is het zo ver, dan nemen we afscheid van de Rozer, want maandag gaat ook die verhuizen naar de nieuwbouw. Maar of de nieuwe Rozer net zo gezellig gaat worden als de oude.. we hebben er eerlijk gezegd een hard hoofd in. We moeten hem gaan delen met mensen van buitenaf. Het is niet meer bedoeld als verlengde huiskamer voor cliënten van een B-woning. Het wordt nu zo'n ziekenhuisrestaurant idee, midden in de hal waar iedereen binnen wandelt om naar de arts, het bloedprikken of de fysio te gaan. Dus je hebt kans dat je heerlijk op de tocht zit als de deuren van de hoofdingang honderd keer open en dicht gaan. Je zit er gewoon te koop. Het knusse is dus al weg. En ook nieuw voor de Rozer, ze moet winst gaan maken, want het behoort niet meer tot Het Raamwerk. Nee ze huren de ruimte dus de inkomsten moeten ook de huur gaan opbrengen. Daarom richten ze nu hun pijlen op de mensen van buitenaf. De cliënten van het Zeehos zijn ze allang vergeten.

De vrijdagavond was de beste avond van de week. Het was er altijd druk en gezellig tot elf uur 's avonds. Maar nu heeft een of andere klootviool de nieuwe tijden bedacht en in de nieuwe Rozer sluit de tent, door de weeks, om half acht. Maar !!! Zo is het idee. Zodra er een activiteit is bedacht dan mag de vrijdagavond tot elf uur open. Ze kunnen nu niet eens één activiteit per maand verzinnen, nu willen ze er elke week, dus tweeënvijftig vrijdagen, een activiteit gaan verzinnen. Dat zal dan ook met vrijwilligers gaan gebeuren want het echte Rozer personeel is al strak ingedeeld in tijden dat die er onmogelijk bij aanwezig kunnen zijn. We denken dat dat dus niks gaat worden. Elke week een activiteit lijkt ons al niet haalbaar, maar ook niet leuk. Elke week verplicht dit of verplicht dat. En dan ook maar hopen dat je leuke vrijwilligers hebt die de tent gaan runnen, want op de plaatselijke dronkaard, onze drinkende duinkabouter zit niemand te wachten.
Nou ja we moeten het een kans geven natuurlijk, dus ik kijk het een keertje aan hoe het zal worden. Ik denk dat het veel thuiszitten gaat worden.

De oude Rozer, ik heb hem vijf jaar mee mogen maken. In het begin was het er het leukst. Toen Marcel er nog werkte, dat ze die gedumpt hebben blijft het domste wat ze gedaan hebben. Wat hebben we een hoop gelachen, uitgevreten en plezier gehad. Toen rookte ik nog en is oma in de kelder komen wonen. In de kelder van het rookhok daar stinkt/stonk het altijd, dus toen zei ik dat er een lijklucht hing. De lucht van oma, zij was honderd jaar geleden werkzaam op het Zeehos en toen het Rozergebouw gebouwd werd, toen hebben ze oma, per ongeluk in gemetseld in een muur. En al vijf jaar zegt iedereen dat ze even gaan roken bij oma. Ik denk niet dat oma mee gaat verhuizen naar de nieuwbouw. Niet omdat ik niet meer rook, maar gewoon omdat er ook geen rookruimte meer is. Hebben ze ook niet bij nagedacht.

Morgenavond afscheid van de Rozer. Er is niet eens een officieel afscheidsfeest, ook daar hebben ze niet over nagedacht. Maar dat komt doordat, zoals ik al zei, ze de cliënten hebben vergeten. Met "ze" bedoel ik de mensen die over de Rozer gaan. Niet het personeel, maar de mensen die er boven staan.
We hebben allemaal ideeën hoe we afscheid willen nemen van de Rozer. Een groot sloopfeest bijvoorbeeld, maar, ookal bedenken ze niets zelf, dat is al verboden door de hogere. Alles wat je sloopt daar krijg je de rekening voor thuis gestuurd. Dan denk ik, als het z'n geld en de lol waard is, waarom niet, slopen die hap.
Heel in het begin, toen de verhuizing pas bekend was hebben we gedacht aan "Project de Rozer" zoals "Project X" in Haren via Facebook. Goed dat we dat dan niet gedaan hebben, al ben ik benieuwd hoe hogerhand daar dan op gereageerd zou hebben.

Ik nodig hierbij niemand uit om te komen feesten of afscheid te nemen van de Rozer, maar hopelijk tot ziens in de nieuwe Rozer. Wat je daar doet moet je zelf weten, daar hebben we nog geen verboden over gehoord.

Dikke doei en tot de volgende blog...... laterssssssssssssssss !!!!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschuwing geen blog voor kinderen !!!

Even

Het Haga ziekenhuis