Opgesloten!!!

Ik hield op Facebook, tegen beter weten in, een aftelkalender bij tot 6 april. De datum die bij de eerste landelijke maatregelen genoemd werd als een soort eind datum.
Maar aftellen heeft inderdaad geen zin meer..... plak er nog maar 6 maanden bij (als het er niet meer zijn). Alle tehuizen zitten op slot, dus ook het Raamwerk.
We hebben geen moord gepleegd, we hebben niemand aangereden, niemand verkracht of een andere misdaad begaan. En toch zitten we nu opgesloten en gelden er hele strenge regels. En waarom? Omdat een vreemde en dodelijke griep de wereld in z'n greep heeft. Een griep die wij als "zwakkeren" in de samenleving heel gemakkelijk kunnen oppikken en er doodziek van kunnen worden of erger nog, waar we aan kunnen dood gaan.
En hoe voorkom je dat wij die griep oplopen? Door ons op te sluiten in onze huizen/kamers op onze afdelingen. Natuurlijk worden wij wel verzorgd, de begeleiding doet alles wat ze kunnen. Daarom heeft heel Nederland ook zo hard geklapt voor ze. Maar denk maar dat er ook flinke klappen gaan vallen in de zorg. Die vrouwen en mannen doen alles wat ze kunnen, draaien overuren. Hebben thuis ook een gezin die draaiend gehouden moet worden, omdat thuis ook alles thuis zit en nergens heen mag. Het zal me niks verbazen als er straks een heleboel, net als minister Bruins, doodvermoeid in elkaar zakken. Als we ooit het virus onder de duim hebben, wie staat er dan klaar voor al die zorgmedewerkers die een burn-out hebben opgelopen in deze barre tijd?
Vanaf vandaag zitten we dan echt officieel in quarantaine, Joost mag weten hoelang. Er mag geen bezoek komen, alle sleutels van ouders/verzorgers en/of familie zijn geblokkeerd. We mogen niet bij medebewoners op bezoek, we zitten echt opgesloten. Al mogen we (maar liever niet) wel even buiten luchten. Net als in de gevangenis dus. Alleen krijgen wij geen water en brood. (tenzij het RIVM daar ook andere maatregelen in neemt)
En waren we nog niet eenzaam, dan zullen we, dankzij het virus, vast vereenzamen zo 24/7 in onze huisjes/kamertjes. Ikzelf zit nu al een week binnen en vind het nu al 3 keer niks. Dan moeten we minstens nog 6 maanden. Want een medicijn ontwikkelen tegen een onbekend virus is niet zo makkelijk. En er komen nog zoveel regeltjes bij kijken voor een medicijn ook daadwerkelijk aan mensen gegeven mag worden.
Ik weet nog met het aids virus (HIV), dat computer gamers een code in 10 dagen wisten te kraken, waar medische wetenschappers 11 jaar mee bezig waren. Door die code te kraken had men een doorbraak gevonden om het HIV-virus te kunnen afremmen. Dus eigenlijk zou ik alle gamers ter wereld willen oproepen om je aan te sluiten bij het medisch wetenschappelijk onderzoek naar een medicijn tegen Corona. Misschien wordt dan het hopen tegen beter weten in, wel een wat heerlijk dat het eindelijk voorbij is.
Maar voorlopig zitten alle tehuizen dus op slot, de ouderen, de lichamelijk en/of verstandelijk beperkten. Allen opgesloten en wachtend op de dingen die komen gaan, maar vooral op dat ene virus, dat dat juist snel over zal gaan. Ik voel me nu net zo'n oudere hond in het asiel, die zit te wachten tot er een lief baasje komt die hem graag wil verzorgen.
Ik ga niet meer aftellen, we gaan het nu uitzitten......... (hele diepe zucht) Voor een oorlog zou je nog kunnen vluchten, al heb je grote kans dat je in een ander land wordt gehaat. Voor dit virus kunnen we geen kant op, zijn we allemaal gelijk of we nu zwart, wit, geel, oranje, groen of welke kleur ook zijn.
Volgende keer weer meer, al zou er eigenlijk deze week geen blog zijn........... (nog veel diepere zucht)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschuwing geen blog voor kinderen !!!

Even

Het Haga ziekenhuis