Kerstmis of Sinterklaas?

Nog even en het is weer kerstmis. Gezellig.., hoewel gezellig? Eigenlijk heb ik heel weinig zin in kerstmis. Het wordt zo gewoon, een jaarlijks terugkerende verplichting. Weer die boom in huis, weer dat vreetfestijn. Niet dat ik samen met mijn moeder elk jaar ons vol proppen aan kerstkalkoen, reerug en konijn, pudding toe en ijs. Maar kerstmis hoort als "traditie" een vreetfestijn te zijn. Chique pak of chique jurk, hele familie rond de tafel. Het feest van vre(ten)de op Aarde.

Volgens mij komt dat "geen zin in kerstmis hebben" door het gezeik wat er aan kerstmis vooraf gaat. De jaarlijkse zeiktraditie welke kleur Zwarte Piet moet krijgen. Van half november tot en met vijf december gaat het nergens anders over dan racisme, de kleur van Piet en protesterende mensen die voor en tegen zijn. En dan zes december (de verjaardag van Sint Nicolaas notabene) moeten we meteen overschakelen naar kerstmis. Misschien wordt het gewoon tijd om een van de twee tradities af te schaffen, zodat december weer wat luchtiger kan worden. Dat voortaan alleen nog Sinterklaas of Santa Claus komt.

En als we voor Sinterklaas kiezen, dan gooien we zowel de Zwarte- als de roetveeg- en reetveeg Piet eruit. Dan gaat de Sint maar met onzichtbare hulpkrachten werken. Scheelt een hoop protesten en gezeik dat er kindertjes hun feest wordt afgenomen. Dan maakt Coca Cola een mooie reclamefilm door verschillende boten en bootjes achter elkaar te laten varen, versiert met duizenden lampjes terwijl er gezongen wordt;

"Sinterklaas gaat komen, sinterklaas gaat komen (enz,)
Het is zo ver want!!!
Kijk uit, het gaat gebeuren, kijk uit, hij komt naar ons land.
La lalala, la lalala.
Drink dus gauw je Cola, altijd Coca Cola"

En houden we kerstmis, dan gaan we voortaan Santa Claus verwelkomen. Gewoon thuis, met melk en koekjes bij de haard/kachel/centraal verwarming/ vloerverwarming. Scheelt een hoop protesten en gezeik dat er kindertjes hun feest wordt afgenomen. En dan houden we gewoon de Coca Cola reclame met de grote Coca Cola trucks. (betere reclame daarna is er tot nu toe nog niet geweest)

En dan maar hopen dat er geen mensen zijn die rood van kleur zijn of die licht geven, anders gaan die weer zeiken dat het racistisch is dat hun kinderen voor Coca Cola boot of truck worden uitgemaakt. Of dat mensen zich onzichtbaar voelen boos worden omdat zij geen onzichtbare helpen van de Sint mogen zijn. Stelletje zeikwijven. Moeten we straks om gezeur van kleine mensen ook maar meteen die kerstelfen er uit gooien en Santa ook maar onzichtbare hulpjes geven. Je moet ook zo opletten voor lange tenen tegenwoordig. Niks tegen mensen met lange tenen hoor, voor ik voor racist word uitgemaakt omdat ik mensen met lange tenen niet zou mogen. Pfff, nog even en we schaffen alle tradities af, hebben we als Nederland nog maar een traditie, de traditie van geen traditie hebben. En wedden dat er dan nog mensen zijn die er wat over te zeiken hebben?!

Maar goed het is bijna kerstmis en ik ga jullie dus ook een heel fijn kerstmis wensen, zoals dat volgens de traditie hoort. Kerstmis het feest van geven, samen zijn en vrede op Aarde.

Fijne feestdagen en tot een volgende keer...... Laterssssss!!




Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschuwing geen blog voor kinderen !!!

Even

Het Haga ziekenhuis