Nat en plakkerig

Het was heet in Nederland, de thermometers gaven subtropische waarden aan. Zelfs aan zee was het meer dan dertig graden. De zon scheen fel en er was geen wolkje te bekennen. De wind was op vakantie, want nergens in Nederland was een zuchtje wind dan alleen wat woei uit airco's en ventilatoren. De grond was kurkdroog en het gras en de bloemen lagen, snakkend naar een druppel water, plat op de grond. De bomen lieten hun takken en bladeren treurig hangen. De dieren lagen of zaten lusteloos in hun holen of verstopt op schaduwrijke plekken.

En ook de mensen liepen te puffen en te zuchten van de warmte. De kustlijn, zo dicht mogelijk bij het water, lag vol met mensen. Overal stonden parasols, omdat het in de volle zon niet was uit te houden. Heel veel mensen zaten ook in de zee, al gaf die maar weinig verkoeling, omdat de subtropische warmte het water flink opgewarmd had. Er lagen ook mensen dicht bij de strandtenten. Maar dicht bij de duinen lag niemand, omdat niemand met blote voeten, ver weg durfden te lopen. Het zand was gloeiend heet, dat menig dommerik zijn voetzolen al verbrand had.

In de steden was het heet, alles en iedereen was nat van het zweet en daardoor werd alles plakkerig. In de grote winkelcentra's was bijna niemand te bekennen. Het was veel te heet voor de boodschappen of zomaar gezellig te shoppen. Alleen de mensen die er werkten waren er en die stonden zich de hele dag kapot te vervelen.
In het openbaar vervoer was het heet en door de hitte zette de rails uit, waardoor menig tram of trein, naast zijn baan kwam te staan. Daardoor werden er meer bussen ingezet, die op hun beurt weer fikse vertragingen opliepen, omdat het warme rubber van de banden, soms bleef plakken aan het hete asfalt.
In de dierentuinen was het heet. De dieren bleven allemaal in hun hokken en waren niet met, in ijs gevroren lekkernijen, naar buiten te lokken. Dus de puffende en zwetende bezoekers zagen alleen maar lege kooien. Mopperend stonden ze bij de kassa's hun geld terug te vragen, omdat zij geen waar voor hun geld hadden gehad.
En ook in de attractieparken was het heet. De ellenlange wachtrijen bij de attracties werden door personeel van de parken natgespoten, zodat de wachtende mensen niet door de hitte zouden bezwijken. Menig attractie was gesloten, omdat het door de warmte niet goed meer functioneerde.

Fonteinen en openbare pompen in steden en (pret)parken spoten en gaven geen water meer, omdat de waterbedrijven een gigantisch tekort aan water verwachtte. Het grondwater stond al veel te laag en door de hitte gebruikten de consumenten veel te veel water. De waterbedrijven konden de vraag naar water niet meer aan, wat ernstige gevolgen had. Menig zwembad moest tijdelijk sluiten omdat er geen nieuw water aangeleverd kon worden.

Het enige overtollige water was het zweet van de mensen. Maar ja, dat was zo ontzettend plakkerig.

Een aantal dagen later was het gedaan met de subtropische warmte. Er kwamen onweersbuien en het ging regenen, hozen, niet normaal meer. Straten stonden blank, kelders liepen onder, grasvelden veranderden in modderpoelen. Rivieren traden buiten hun oevers.....

Nederland op zijn kleinst, van het ene uiterste naar het andere.

Volgende keer meer onzin of wellicht weer iets anders.

Latersssssssss.........!!!!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschuwing geen blog voor kinderen !!!

Even

Het Haga ziekenhuis