Het moet niet gekker worden.

 

Medewerkers Efteling aan de slag in de zorg’

Dit kopt het Brabants Dagblad en minister De Jonge is helemaal in zijn nopjes. Het moet niet gekker worden. We zijn al gewend geraakt aan de poppenkast van Mark en Hugo in Den haag. Maar nu staan er dus lange wachtrijen bij de ziekenhuizen, omdat iedereen door middel van een narcose, zijn/haar eigen Droomvlucht wil beleven. Of een rit in de liften wil maken die, in vrije val, de Baron nabootsen.  Lig je als Covid19 patiënt op de I.C. en probeer je rustig te herstellen, schrik je je elke keer het apelazarus, omdat de Python voorbij komt razen. Staat bij de ingang van het ziekenhuis, Pardoes zijn "Lumia Fantasia, gebruik je fantasie!", te roepen. Op elke afdeling ligt of staat wel een Holle Bolle Gijs om je gebruikte mondkapjes te vragen. Roodkapje die opeens langs heel veel oma's en opa's langs moet. De wolf die steeds uit een bed wordt gejaagd en uit de keuken, omdat ook hij zich ergens moet nuttig maken.  Patiënten op de zevende verdieping, bellen steeds ongerust om de verpleging, omdat Lang Nek elke keer hun kamer in zit te gluren. Laven die laveloos op de gangen lopen te lallen tijdens de nachtdienst. Het moet niet gekker worden.

De zorg wordt meteen weer opgeschaald. Dus staan er zeven dwergen op de O.K. die wel even je blindedarm verwijderen. De fotograferende Chineesjes uit het Carnaval Festival, maken nu röntgenfoto\s. De andere bewoners uit het Carnaval Festival vervangen de Cliniclowns. Bij cardiologie krijgen mensen geen cardioversie meer, omdat Draak Lichtgeraakt de patiënten zo laat schrikken, dat hun hart meteen weer een goed ritme heeft, of dat verdere hulp niet meer nodig is. Bij de afdeling darmonderzoek, staat Pinokkio met een cameraatje op zijn neus, zo hard te liegen, dat de artsen meteen de amandelen van de patiënt, ook kunnen bekijken. De Fakir helpt, al vliegend fluitend, impotentie het ziekenhuis uit. Misschien dat daardoor Hugo de Jonge zo in zijn nopjes is. Maar het moet niet gekker worden. 

De reuzen van de Indische Waterlelies, die anesthesisten helpen met narcose geven, door met hun knuppel op de patiënt zijn/haar hoofd te slaan. De heksen die de recepten voor medicatie, wel even zelf brouwen. Kleine Boodschap die elk toilet aanwijst. Rapunzel die van haar haren kapsels vlecht voor kankerpatiënten. Assepoester die orthopedische schoenen past met mensen die ze nodig hebben. De Kleine Zeemeermin die in de O.K. laat zien dat je met messen meer kunt doen dan overheen lopen. Het moet niet gekker worden. 

De Efteling in de zorg om de werkdruk van het verplegend personeel en de artsen te verlichten. Daar was de Efteling toch nooit voor bedacht? De wereld vol wonderen in de wereld vol ziekte, het lijkt wel een sprookje. (of nachtmerrie) Maar als de Efteling nu in de zorg werkt, wie past er dan op de twee slapende meisjes, die al jaren wachten op hun droomprinsen? Misschien wel een verpleger/verpleegster die het even niet meer aan kan in de zorg.

Het moet niet gekker worden.

Volgende keer weer meer. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschuwing geen blog voor kinderen !!!

Even

Het Haga ziekenhuis