Sesamstraat

Na veertig jaar lijkt het doek te zijn gevallen voor Sesamstraat. De NTR heeft besloten dat er de komende twee jaar geen nieuwe uitzendingen meer worden opgenomen. Sesamstraat zal dus in herhaling blijven vallen. Aart Staartjes denkt dat over twee jaar, na alle herhalingen van de herhalingen, de NTR helemaal geen ruimte meer heeft voor Sesamstraat en het dan dus definitief verdwijnt.

Vijf jaar geleden werd het al duidelijk dat Sesamstraat zou verdwijnen. Dat kwam door die ene verschrikkelijke dag dat Pino werd aangereden,


Het gebeurde op het parkeerterrein van "Sien's Winkel Warenhuis", waar Sien bedrijfsleidster was. Haar eenvoudige winkeltje in Sesamstraat was uitgegroeid tot een heuse winkelketen. De bestuurder van de auto was na het aanrijden van Pino meteen doorgereden. Op de foto lijkt het of de auto stilstaat, maar dat was alleen om te kijken of Pino echt wel dood was, aldus de verklaring van de bestuurder. De bestuurder was niemand minder dan "Buurman Baasje" of zoals Tommie hem noemt, "De Boze Buurman". Wat het motief van de dodelijke aanrijding was is tot op heden niet bekend.

En toen Pino "uitgevallen" was, is het gelazer in Sesamstraat begonnen. Tommie begon een uitgebreide terreuractie tegen "De Boze Buurman". Ieniemienie begon drugs te dealen en raakte er tenslotte zelf verslaafd aan. Gerda werd langzaam aan dement en veroorzaakte met Sinterklaas een enorme rel over Zwarte Piet. Waarna ze als "een na slechtste chauffeur van Nederland" in een dolle waas van woede over Dikkie Dik heen reed.
Ernie en Bert werden Sesamstraat uit gepest vanwege hun dubieuze geaardheid. Ze zijn samen ergens in Brabant gaan wonen. Vandaag de dag gaan ze als hetero stelletje door het leven, na een genderoperatie van Bert, die voortaan Bertina heet.
Purk, het kleine schattige biggetje, is uitgegroeid tot een enorme tiran. Een verzetsstrijdster eerste klas. Ze zit nu in de politiek en wil dolgraag Marianne Thieme opvolgen als partijvoorzitster bij de Partij voor de Dieren.

En dan "Meneer Aart", onze oude mopperpot.... tsja die zit in een oude verlaten straat, waar niemand het bestaan meer van weet en niemand ooit wist waar het lag. Eenzaam in een huisje, denkend aan vroeger tijden, toen de straat nog wereldberoemd was in Nederland en Vlaanderen.

Ik zou "Meneer Aart" bijna adopteren, Sesamstraat en Zeereepstraat, het bekt allebei even lekker. En in deze straat vind je zat karakters die op de oude inwoners van Sesamstraat lijken. Dus "Meneer Aart", u bent van harte welkom.

Het is triest dat door de eeuwige bezuinigingen Sesamstraat na veertig jaar stopt. Ik heb als jochie de allereerste aflevering gezien en de laatste zal ik terugkijken in de herhaling van de herhalingen.

Volgende keer meer geneuzel....... Latersssssss!!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschuwing geen blog voor kinderen !!!

Even

Het Haga ziekenhuis