Het klimaat (alweer)

Het is al een hele poos in het nieuws, het klimaat. Klassen stromen leeg om te protesteren voor het klimaat. Hele protesten zijn er geweest. In Amsterdam hebben mensen zich zeiknat en een kleine longpleuritus laten regen voor het klimaat. De politieke partijen schermen wat af met het klimaat om zieltjes te winnen straks bij de Eerste kamer verkiezing. Kortom je wordt de laatste tijd weer dood gegooid met het klimaat.

We moeten ergens rond tweeduizenddertig de klimaat doelstellingen halen, anders staan we ergens rond tweeduizendvijftig letterlijk met onze lippen in het water. Als we nu het klimaat weten te redden dan zal de grote ramp van Global warming niet doorgaan en kunnen wij en anders onze kinderen met droge voeten verder leven hier op Aarde. (los van alle oorlogen, economische crisissen, achterlijke wereldleiders enz. die we misschien nog gaan krijgen)
Onder het mom: "Een beter klimaat begint bij je zelf", heeft Nederland hele ambitieuze en dure plannen om de doelstellingen te behalen. De meeste kosten liggen tot nu toe bij de burgers, maar omdat het verkiezingstijd is en om de demonstranten wat tegemoet te komen, zijn er plannen om het bedrijfsleven ook een beetje voor die kosten op te laten draaien. Na de verkiezingen kan dat altijd weer veranderd worden. En omdat het verkiezingstijd is en de meeste mensen zo voor het klimaat zijn, worden er pacts gesloten tussen partijen, zodat alle eventuele nieuwe wetten rond het klimaat, makkelijk door zowel de Tweede, als de Eerste Kamer komen. VVD wil samenwerken met GroenLinks in de hoop dat de kiezer dan niet meer naar de FVD kijkt en die partij dus niet de grootste partij gaat worden in de Eerste kamer. Na de verkiezingen kunnen de VVD en GroenLinks elkaar dan weer laten vallen als bakstenen.

Maar iedereen schijnt zo voor het klimaat te zijn. Maar is dat nou echt zo? Als ik zo zie wat een weerstand er ontstaat als er windmolens geplaatst moeten worden voor de kust. Alleen hier in Katwijk al, schreeuwt iedereen moord en brand. Weg uitzicht, die arme zeevogels, geluidshinder. Ja, de Katwijkers zijn echt voor het klimaat. Zolang het maar niet in hun dorp gebeurt. Op het land worden windmolens ook liever niet gezien, dan koken de mensen ook van woede als ze bijna in hun tuin komen te staan. Maar wel allemaal blijven protesteren voor een goed klimaat, lekker bezig hoor. Aan een kerncentrale mag je niet eens denken, want kernenergie is eng en kernafval nog veel enger, terwijl het hele schone energie is. Maar ja, wat heeft zo'n protestant dan liever? Een windmolen of een kerncentrale in zijn tuin?

En als we de doelstellingen gaan halen en Nederland het beste klimaat heeft van de wereld, zijn wij dan gered van de Global warming? Ik geloof er geen reet van. Want als de rest van de landen doorgaan met waar ze nu mee bezig zijn, dan stroomt door de warmte het smeltwater uit de Alpen nog steeds ook door ons stukje Rijn en Maas, Met als gevolg dat Itteren en Venlo dan vast wel weer onderwater zullen staan. En als de warmte (niet dankzij ons) toch toe blijft toenemen, zullen onze kleinkinderen vast fijne dagen beleven op het strand van Amersfoort aan Zee.

Ik vraag me af welk echte nieuws, wat misschien wel veel erger is, wordt verbloemd met dat klimaat.
Dat hele klimaat voelt als een zoethoudertje, zodat we niet meer kijken naar wat echt belangrijk is of kan zijn. En soms vraag ik me af of ik nou echt één van de weinige ben die doodmoe word van al die poppenkast rond dat klimaat. Is er nou werkelijks niks belangrijker dan het klimaat?

Volgende keer weer meer en dan hopelijk niet weer dat klimaat.
Laterssss...........

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschuwing geen blog voor kinderen !!!

Even

Het Haga ziekenhuis