Overbodig

De toekomst schijnt dichterbij te zijn dan we denken. De techniek staat echt voor niks en de computers worden met de dag slimmer. Kunstmatige intelligentie is het denken van de mens al bijna ver vooruit. Nog even en dan rijden alle auto's uit zichzelf, hoeven we alleen nog maar te zeggen waar we heen willen, Worden de metro, tram en monorail bestuurt door robots. Worden zieken en bejaarden uit bed gehaald, gewassen en aangekleed door robots. Registreert je mobiele telefoon wat je koopt in de supermarkt of warenhuis. Reken je af met je vingerafdruk of verdwijnt geld helemaal omdat het nog slechts wat getallen zijn die digitaal verrekend worden en heeft geen mens meer een cent op zak.

Kortom, nog even en de computers en robots leven voor ons het leven  Of te wel, nog even en wij zijn zelf overbodig.
Want wat gaan wij in vredesnaam straks doen als computers en robots straks alles voor ons doen?? De hele dag op onze kont zitten niksen, kijkend naar dierenfilmpjes op YouTube?
Allemaal heel knap hoor wat er wordt uitgevonden en ontwikkeld wordt, maar wat gaat het ons opleveren? Al die mensen die vervangen gaan worden door robots, die komen toch bij de lijst werkelozen denk ik zo. En al bestaat geld straks dan niet meer, toch zullen zij ook een digitale uitkering gaan krijgen denk ik. Of leef-zakgeld of hoe we het straks ook gaan noemen. Wat gaan we strakjes allemaal doen?? Kijken hoe die computers en robots voor ons werken? Ik zie echt het nut van de mens niet meer als ik er over na denk.

In moderne films nemen computers en robots de macht over en gebruiken de mensen als slaven, moeten wij voor hun gaan werken. Nou dan gaan wij hun banen doen en maken de computers en robots zichzelf weer overbodig. Gaan we nu met z'n allen een vicieuze cirkel in?? Heeft de toekomst dan nog wel enig nut?? Zijn we met de techniek ons zelf al zo ver vooruit, dat we in een patstelling gaan komen? Wordt het eigenlijk niet eens tijd dat we die techniek eens gaan laten voor wat het is?
Natuurlijk doen we er hele goede dingen mee en is het fijn dat we er zware arbeid door kunnen verlichten. Ziektes kunnen genezen en/of dragelijker maken en de wereld bij elkaar kan brengen. Maar houdt het eigenlijk niet eens ergens op? Want net zoveel voordelen we door die techniek kunnen bedenken, zoveel nadelen kleven er ook aan. We hebben de wereld bij elkaar gebracht, iedereen kan zijn/haar ideeën, gevoelens, mening met elkaar delen met iedereen waar ook ter wereld. Maar een gewoon gesprek een op een of in een groep aan de bar is onmogelijk geworden, omdat iedereen met zijn/haar neus in zijn/haar mobieltje, laptop, tablet zit. We worden verschrikkelijk sociaal afgestompt van de real life rest (en misschien zelfs van ons zelf) Misschien heeft het gros van de mensen het niet eens door dat we compleet overbodig worden gemaakt door de techniek. Juist omdat we afgestompt worden van alles en iedereen.

En dan blijft toch de vraag, wat gaan de computers en robots dan doen met een overschot aan mensen die niks meer te doen hebben? En wat gaan wij doen als we door hebben dat we compleet overbodig zijn geworden??

Ik ben blij dat het nog niet zo ver is, want ik heb geen idee wat het antwoord zou moeten zijn. Ik vind het alleen maar een beangstigend idee dat we straks overbodig zijn. Het gevoel van overbodig zijn door mijn handicap is vele malen minder eng dan overbodig zijn door computers en robots. Net of er dan echt geen weg meer is om het tij nog te kunnen keren. Hebben we van ons zelf wellicht een uitstervend soort gemaakt. Of neuken en kindjes krijgen wordt uiteindelijk de grootste hobby van de mens, al hebben computers en robots daar vast ook allang veel betere methodes voor.

We gaan het meemaken (al hoop ik van niet)

Volgende keer weer meer........... Latersssss!!!

Deze blog is mede mogelijk gemaakt door Google Power Brain Artificial Intelligence.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschuwing geen blog voor kinderen !!!

Even

Het Haga ziekenhuis