Het grote gevaar dat "Opwarming van de Aarde" heet.

Er is vandaag weer een rapport verschenen waarin de mensen nog meer gewaarschuwd worden voor het grote gevaar dat "Opwarming van de Aarde" heet. Ofwel het broeikaseffect. Want als wij allemaal zo door gaan met het vele CO2 uitstoten dan kan het gebeuren dat de Aarde veel te warm wordt en dan brengen we onszelf maar ook al het andere leven hier in gevaar. Het ijs op de Noord- en Zuidpool zal smelten evenals het ijs en sneeuw in onze zeer geliefde skiresorts. En omdat ijs, als het smelt, nu eenmaal water wordt, zullen onze oceanen en zeeën stijgen. Wij Nederlanders liggen met ons landje toch al ergens onder het zeeniveau, dus als dat niveau nog hoger komt te liggen, zullen wij pas echt een strijd met de zee moeten gaan voeren.

Eigenlijk begrijpen we dat verhaal allemaal best. Het wordt ons al jaren verteld, we zien het bij het nieuws keer op keer voorbij komen. Over de dramatische gevolgen van het broeikaseffect zijn talloze films gemaakt. Dus we weten best wat er kan gaan gebeuren.

Maar omdat er niets gebeurt, interesseert die hele broeikaseffect eigenlijk nog maar weinig mensen. De politici roepen al jaren dat de industrie hun CO2 uitstoot fors moeten inperken. En de politici roept al jaren dat we met z'n allen er wat tegen kunnen doen. Maar echt wat zien gebeuren doen we niet. Ja, er is weer een nieuw rapport verschenen met nieuwe cijfers, nieuwe waarschuwingen en een slap zinnetje als "Wanneer we nu beginnen, dan kunnen we het nog redden".

Het was iets van de Nederlandse overheid wat het rapport geschreven heeft. Niet ergens aan een schrijftafeltje in Nederland, nee, ergens in een ander land aan de andere kant van de wereld. Voor dat ene rapport is al een hoop CO2 uitgestoten en dat om ons te waarschuwen om ermee te stoppen. Want ja, zo'n vliegtuig gaat ook niet op wind- of Zonne-energie. En er hing vast geen kabel met verlengsnoer aan zodat het vliegtuig op stroom ging. En al die auto's die al die hooggeplaatste mannetjes bij de schrijftafel, daar ergens in dat andere land brachten waren vast niet allemaal hybride. En ze zullen vast wel met z'n allen daar hele buffetten hebben gehad en diners. Dus de voedselindustrie draaide overuren voor ze en stootte daarbij hun CO2 de lucht in. Echt een effectief rapport tegen het broeikaseffect. Goed gedaan heren !! (lees het sarcasme tussen de regels door)

En dan al die effectieve maatregelen van het kabinet. Alle huishoudens moeten zo snel mogelijk van het gas af. Maar we verbreden wel de drukste verkeersaderen om de files beter te laten doorstromen. Pomp dat geld lekker in het openbaar vervoer, pak eens een keer je spoorwegennet aan. Zorg dat ook in provincies buiten de Randstad het streekvervoer met regelmaat rijdt.
Dus, oké, het kabinet pakt vervuilende auto's aan, maar Schiphol mag wel uitbreiden, desnoods in Lelystad. Nee, lekker effectief hoor, we halen de Hummer en de Diesel-truck uit het straatbeeld maar laten wel meer vliegtuigen in het luchtruim toe. Welke kleuter zat er aan de denktafel?

Met al die rapportjes, dat gewauwel van regeringsleiders, de onderlinge onenigheid in de wereld wie er nou wel en wie er nou niet voor de vele CO2 uitstoot moet opdraaien, maakt dat ik het hele sprookje "Opwarming van de Aarde" steeds minder begin te geloven. Het zal me niet eens verbazen als we eerder een IJstijd tegemoet gaan dan al die rampen die, volgens de voorspellingen, gaan gebeuren. Er zullen wel een hoop economische belangen achter dit sprookje zitten. Iets wat wij, de gewone mensen, niet begrijpen. En zoals gewoonlijk zullen wij voor de kosten moeten opdraaien, om dit sprookje nog een paar jaar te laten bestaan.

Ik denk maar zo, "Over honderd jaar zijn we toch allemaal dood en wie dan leeft, die dan zorgt".
Ben benieuwd wanneer het volgende rapport uitkomt en hoeveel CO2 uitstoot die gekost heeft.

Hoeveel CO2 heb ik nu uitgestoten met deze blog? (Met of zonder hulp van Google, het Wereld Wijde Web, Facebook en met wie weet nog wel meer)

Volgende keer weer meer.......... Laters (knipogende smiley)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschuwing geen blog voor kinderen !!!

Even

Het Haga ziekenhuis