Zombies zijn zinloos

Van de week heb ik een film gezien waarin zombies voorkwamen. Nou houd ik niet zo van die films met enge wezens, maar goed ze zaten in de film, dus dan blijf ik toch maar kijken. Na een nachtje slecht slapen (wat ik meestal heb na zulke enge films) ben ik tot de conclusie gekomen dat zombies eigenlijk maar zinloze wezens zijn.

Vampieren en weerwolven die hebben nog een soort van eigen leventje. Die jagen je ook wel de stuipen op het lijf, drinken je bloed of scheuren je aan stukken. Maar ze hebben toch een soort zinvol leventje vind ik. Zo'n vampier ook, die slaapt overdag, als hij uitgenodigd wordt gaat ie 's avonds/ 's nachts op visite en zuigt dan de halsslagader van zijn gastheer of gastvrouw leeg. Het slachtoffer is dan gewoon dood, niks geen gezeur dat ie dan ook vampier wordt. Dat wordt hij/zij alleen als de vampier hem/haar op een speciale manier half leegzuigt of hoe dat dan ook gaat.
Zo'n weerwolf is het grootste gedeelte van zijn/haar tijd mens en heeft alleen kuren als de maan vol is. Dan vreet hij/zij een slachtoffer op en verder is er niks aan het handje. Best een zinvol leventje ook.

Maar zo'n zombie is echt dom. Een dood lijk dat eigenlijk nog leeft en lijdt omdat hij/zij het rottingsproces voelt. Het klinkt een beetje als de Poel des Verderfs, waarin je eeuwige pijnen lijdt. Je staat in brandt maar verbranden wil je niet echt. Dat heeft zo'n zombie ook, die rot langzaam weg en hij/zij voelt die pijn van het rotten. Levende hersencellen nemen even de pijn weg. Klinkt als een drugsverslaafde, die hebben ook even geen problemen en pijnen als zij een shot hebben en daarna als het uitgewerkt is, begint de ellende weer. Het nadeel van het eten van levende hersencellen (ofwel het doden van een levend mens) is dat zo'n zombie er een nieuwe zombie bij maakt die ook naar levende hersencellen moet zoeken om geen pijn te hebben. Hij/zij maakt er eigenlijk concurrentie bij, die allemaal hetzelfde product nodig hebben.
Om een zombie echt uit zijn/haar lijden te helpen zou je hem/haar eigenlijk moeten verbranden/cremeren.  Maar zo'n zombie is weer te stom om naar een levend persoon te gaan en te vragen of die hem/haar wil helpen te verbranden. Ik denk dat de rottingspijn hem/haar gewoon belemmert om na te denken, waardoor dat hele proces zich maar blijft herhalen, totdat er geen levende mensen meer zijn en de echte rottijd pas echt begint.

Zinloze wezens die zombies, je zou er haast medelijden mee krijgen.

Volgende keer meer.............. latersssssss !!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschuwing geen blog voor kinderen !!!

Even

Het Haga ziekenhuis