De Rozer ideeënbus

Sinds kort staat er een ideeënbus op de bar in de Rozer. Kunnen wij als cliënten onze wensen kenbaar maken wat wij graag eens willen zien gebeuren in de Rozer. En dat terwijl we eigenlijk in de loop der tijd al vele ideeën hebben aangedragen.

Het grote probleem met de Rozer is, dat iedereen wel wil dat er wat van gemaakt gaat worden, maar dat iedereen het niet als zijn/haar taak beschouwd om er ook daadwerkelijk iets van te maken. Hoofd Facilitair vindt het niet zijn taak, Hoofd Vrijetijd en Vrijwilligers vindt het niet zijn taak, de directietop zal het (zo lijkt het) een worst wezen. Het lijkt erop dat alleen de cliënten en Rozerpersoneel zich druk maken om de Rozer. Hoewel, Hoofd Inkoop en Schoonmaak zet zich vaak genoeg in, samen met het Rozerpersoneel en schoonmaaksters om nog het een en ander te bedenken.
Bij het Rozerpersoneel hoort ook het winkeltje, waar we eigenlijk ook een leuke naam voor moeten bedenken, want Rozerwinkeltje is niet zo leuk vind ik. Overigens draait het winkeltje beter dan de Rozer zelf lijkt het wel.

Na de grote klachtenbrief is er een Rozer werkgroep gekomen. Soort praatgroep waar dan de ideeën bij elkaar komen en (hopelijk) worden uitgewerkt. Mogen cliënten samen met Hoofd Facilitair verzinnen wat er in de Rozer moet gaan gebeuren. Maar als Hoofd Facilitair het al niet eens als zijn taak ziet om wat van de Rozer te maken dan heeft in mijn ogen die werkgroep ook niet veel nut. Kan Het Raamwerk eerst beter iemand aanstellen die wel alle aandacht en tijd in de Rozer wil steken. (bezuinigen we wel op een manager om zo'n nieuwe functie leven in te blazen.) Zoals ik uit het gesprek met Hoofd Zeehos (dus niet directeur) begrepen heb, is Het Raamwerk wel op zoek naar een derde partij die de Rozer en het winkeltje zou willen runnen. Dan krijg je dus een soort Hema restaurant/ winkeltje of La Place. Maar of dat bevorderlijk  is voor de cliënten....

Ik denk niet dat een Hema of La Place op ons cliënten zit te wachten. Die willen wel winst maken, commercieel zijn. Die vinden het vast drie keer niks als er anderhalve cliënt kwijlend aan de bar hangt met 2 flesjes limonade op een middag. En een maaltijdje opwarmen voor een euro. Ik denk dat het dan toch Hema en La Place maaltijden worden, met Hema en La Place prijzen. En of die dan speciale avonden willen gaan houden zoals een bingo of Valentijndiner... ?? Ik weet het niet hoor.

Maar er staat dus nu een ideeënbus en we hebben er al wat ideeën ingegooid. Ook het idee voor een erotische avond. Het kan ook niet anders want seks is nu eenmaal het hoofd onderwerp aan de bar. De cliënten komen hier nu eenmaal verschrikkelijk veel te kort op seksueel gebied. Of het nou intimiteit, aanhankelijkheid is of platvloerse seks, er is helemaal niks. Dus het idee voor een erotische avond was er al vrij vlot. Al houden ze maar een seksspeeltjes party (soort tupperware party maar dan met speeltjes om jezelf of de ander flink te verwennen) Een seksavond zal er vast niet inzitten dat er allemaal meiden van de S.A.R. (Stichting Alternatieve Relatie) komen die de cliënten komen verwennen.

Voor de meiden hebben we gedacht aan een beauty avond. Workshop nagellakken, make-up en accessoires.

Maar er zijn ook "gewone" ideeën hoor. Zoals een lopend/rollend buffet of een Hollandse avond, het liefst met een echte muzikant dan met het hort en stoor werk muziekgedoe van Mister Appie Hein.
Of een echte cocktail avond, veel zuipwerk, hoewel er in deze nieuwe opstelling van de Rozer geen echt alcohol meer te koop is.

Maar heb je ideeën, schrijf ze op en gooi ze in de ideeënbus. Hopelijk wordt er daadwerkelijk wat mee gedaan en blijft het geen losse flodder, zoals wel vaker gebeurt hier op het terrein.

Volgende keer weer meer...... Laterssssssssssssss !!!!!!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarschuwing geen blog voor kinderen !!!

Even

Het Haga ziekenhuis