Dagje weg ? Betaal je blauw !!

Hallo allemaal, hebben jullie ook het boekje gekregen voor de najaarsactiviteiten 2014, van onder meer Verstandigopstap.nl Stichting de Zevensprong en onze bekende Michel en Ben van Vrijetijd-vrijwilligers-HetRaamwerk.

Er staan weer een hoop leuke dingen in waarvoor je je kunt aanmelden. Leuke dagjes uit met een kleine traktatie als koffie of thee met een gebakje.
Hartstikke leuk maar hebben jullie de prijzen gezien ?? Die variëren nogal zeg. Enkele dingen zijn gratis maar voor de meeste uitjes betaal je goud geld.

Zo'n avondje bij Kookclub Zeehos "Het Lekkerbekje" voor € 7,50 dat valt hartstikke mee. Gezellig samen zijn, een voor-, hoofd- en nagerecht en nog wat te drinken, dat is niet duur, dan ben je in de Rozer meer kwijt.

Maar dan, dan gaan we gezellig een dagje naar Panbos met Verstandigopstap.nl. Voor Panbos betaal je normaal gesproken iets minder dan 2 euro aan intree. En dan kan je je een hele dag vermaken in het bos. Er is ook een leuk restaurantje waar je wat kunt drinken. Ga je nu mee met dat verstandig-envergeetvooraljegeldniet-opstap.nl dan kost zo'n dagje de luttele prijs van slecht € 35,00 Ja je leest het goed € 35,00. Maar voor dat geld krijg je wel lekker een kopje koffie of thee en een gebakje. Zit je in een rolstoel dan moet je dat wel opgeven, want dan moet er gekeken worden naar eventuele mogelijkheden, zodat je ook door het bos kunt wandelen/rijden (smiley die zijn tong uit steekt)

Of ga je met dezelfde organisatie mee naar Leiden Ontzet ?? Hartstikke leuk. Ze gaan met het openbaar vervoer. Ik zie al mensen denken "Openbaar vervoer ??" Ja het openbaar vervoer. Daarom moet je ook weer als je een rolstoel hebt contact opnemen om te kijken welke mogelijkheden er zijn om je in Leiden te krijgen. Maar stel je kan lopen en je gaat gezellig mee. Dan kost het je die dag € 45,00. Daar krijg je wel weer dat bekende kopje koffie of thee met een gebakje voor.  Moet je wel zelf geld meenemen voor als je wat leuks ziet om te kopen, dat dan weer wel, dat is niet inbegrepen.

Wat een schril contrast die dure uitjes als je dan weer de prijs voor een dagje Hoek van Holland ziet. Een rondrit over de Europoort, schepen kijken, uitwaaien en een haring happen en dat voor slechts € 25,00. Dat is best goedkoop. Net als het middagje Schildersfestival Noordwijkerhout, voor die € 5,00 hoef je dat niet te laten. Net als het nachtje griezelen voor € 5,00 op de Dierhoeve in Noordwijkerhout.

Maar dan gaan we weer een dagje weg met gooijegeld- verstandigweg-opstap.nl En nu naar Schiphol. Als je in een rolstoel zit dan kan je in principe weer niet mee, moet je weer contact opnemen voor eventuele mogelijkheden. En ook dit keer kost het € 45,00. Ze zijn wel standvastig in prijs.
Want ook voor een dagje naar de Kerstmarkt in Leiden wordt € 45,00 gevraagd. Maar ook hier moet je dan wel zef geld meenemen als je op die markt iets leuks wilt kopen. Dat zit niet bij de prijs inbegrepen.

Maar nu komt er iets wat ik echt meer dan schandalig vind. Weer met verstandig-engeldverkwistend-opstap.nl De intocht van Sint Nicolaas. Op het strand van Noordwijk mag je voor die € 45,00 blauwbekkend (misschien wel in stromende regen) wachten op Sint Nicolaas en Zwarte (Oranje, Blauwe, Groene, Paarse) Piet (of Smurf als Piet niet meer mag) En ook weer heb je pech als je in een rolstoel zit. Dan moet je weer contact opnemen voor eventuele mogelijkheden om maar enigszins bij de Sint in de buurt te mogen komen.

Waarom zijn die prijzen zo belachelijk duur ???
In eerste instantie dacht ik dat het kwam door het reizen met de Zeehosbus. Daar vragen ze goudgeld voor en dat terwijl de chauffeurs allemaal vrijwilligers zijn. Maar kennelijk ligt het toch niet aan of alleen aan die bus, want er wordt ook gereisd met het openbaar vervoer.
Waar blijft er dan weer geld kleven, welke strijkstok, broekzak of zwarte spaarpot vullen we als we mee gaan et zo'n dagje uit ??
Hier op het Zeehos geldt dat als je een dagje weg wilt, je sowieso al voor vrijwilligers moet zorgen, omdat het betaalde personeel niet mee mag. (we hebben nog altijd die idiote regel dat personeel werk en privé gescheiden moet houden) Dus het geld zal vast niet opgaan aan betaalde hulpen tijdens de dagtochten. Betalen we dan met het geld de eventuele, als ze er al zijn en/of te vinden zijn, oplossingen voor de rolstoelgebruikers ??

Wil je echt verstandig op stap ?? Zoek een vrijwilliger, het liefst met een auto of bus en ga er samen op uit. Want deze geldklopperij is echt meer dan schandalig !!

Volgende keer weer meer........

Reacties

  1. Ja soms kunnen de prijzen inderdaad belachelijk duur zijn. Ik heb sinds kort een leuke website ontdekt ( http://www.fc-events.nl/ ) en daar staan leuke uitstapjes op voor een super goede prijs. Echt een aanrader!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor je reactie Stijn. Ik zal je link doorgeven bij ons Vrijetijd en Vrijwilligersteam.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Waarschuwing geen blog voor kinderen !!!

Even

Waar gaat het over?!